Poboljšana površinska struktura kože i smanjenje celulita

Oko 85% svjetske odrasle ženske populacije zahvaćeno je celulitom (izgled narančine kore). Celulit je aspekt ljepote, a ne bolest, ali mnoge žene pate od ove mane. Celulit je uglavnom uzrokovan poremećajima dermalnog matriksa, u kombinaciji s viškom potkožnog masnog tkiva, izbočenjem u dermis kao i viškom interzistalne tekućine.

Konzumacija bioaktivnog peptida VERISOL® ima blagotvoran učinak na dermalni ekstracelularni matriks kože i može pomoći u smanjenju celulita. Suprotno trenutnim suplementima protiv celulita koji se uglavnom bave aspektima prekomjerne masnoće ili mikrocirkulacije/drenaže, VERISOL® izravno stimulira stvaranje ekstracelularnog matriksa u koži.

Značajno smanjenje celulita u perijodu 3 do 6 mjeseci- Klinička studija*

Dvostruko slijepa, randomizirana, placebom kontrolirana studija sa 105 žena u dobi između 25 i 50 godina pokazuje da dnevni oralni unos od 2,5 g VERISOL®-a značajno smanjuje celulit. Učinak je mjeren nakon 3 i 6 mjeseci suplementacije. VERISOL® blagotvorno djeluje na ekstracelularni matriks kože i obnavlja normalnu strukturu dermisa i potkožnog tkiva. Dodatak VERISOL®-u također je smanjio valovitost kože, pri čemu su prvi rezultati vidljivi nakon 3 mjeseca, ali su izraženiji nakon 6 mjeseci. Uz dnevnu dozu od 2,5 g VERISOL®-a značajno je smanjen izgled žena s celulitom s BMI < 25.

U sklopu istraživanja istraživane su promjene gustoće kože. Dva ultrazvučna skeniranja pokazuju jedno do drugoga kožu sudionika u placebo skupini u usporedbi s kožom sudionika iz skupine VERISOL®. Jasno je vidljiv porast elastina i kolagena.

(*ČASOPIS LJEKOVITE HRANA, J Med Food 00 (0) 2015, 1–9, DOI: 10.1089/jmf.2015.0022, Dodatak prehrani sa specifičnim kolagenskim peptidima ima učinak indeksa tjelesne mase ovisno o Celphu Benelu
Michael Schunck, 1 Vivian Zague, 2 Steffen Oesser, 1 Ehrhardt Proksch,)

Kako izabrati nabolji Bioaktivni peptid za celulit?

Komentari su onemogućeni