Pravila privatnosti

Uvodne odredbe

Sukladno Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Službeni list Europske unije L 119, 4.5.2016., str. 1., u daljnjem tekstu: Opća uredba o zaštiti podataka), koja je u punoj primjeni od dana 25. svibnja 2018. godine u Republici Hrvatskoj i svim zemljama članicama Europske unije, kao i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine broj 42/18, u daljnjem tekstu: Zakon) odnosno sukladno pravnom okviru zaštite osobnih podataka u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji te najboljoj europskoj praksi, društvo NATURA LIFE društvo s ograničenom odgovornošću, sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, Zagreb, Gračanska cesta 91, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem Tt-19/36839-2, osobni identifikacijski broj (OIB): 58554878678 (u daljnjem tekstu: Društvo), kao voditelj obrade osobnih podataka korisnika svojih usluga i kupaca, izradilo je Pravila privatnosti. Pravila privatnosti su jednostrani obvezujući pravni akt zasnovan na temeljnim načelima u obradi osobnih podataka, kojim se regulira koji podaci korisnika i/ili kupaca se prikupljaju, na koji način se takvi podaci obrađuju, u koje se svrhe upotrebljavaju. Pravila privatnosti ujedno upoznaju korisnike usluga i/ili kupce s njihovim pravima u prikupljanju i daljnjoj obradi osobnih podataka, sve u svrhu zaštite njihove privatnosti u širem smislu.

Pravila privatnosti temelje se na sljedećim načelima obrade osobnih podataka: načelu zakonitosti, transparentnosti i najbolje prakse, načelu ograničene obrade i smanjenju količine podataka, načelu točnosti i potpunosti osobnih podataka, načelu ograničene pohrane, načelu cjelovitosti i povjerljivosti podataka, načelu odgovornosti, načelu povjerenja i poštene obrade, načelu oportunosti (svrhe obrade), načelu obrade u neimenovanom (anonimiziranom) obliku.

Pravila privatnosti primjenjuju se na sve usluge koje nudi Društvo, pri čemu je cilj Pravila privatnosti na jasan i transparentan način upoznati korisnike i/ili kupce s postupcima obrade njihovih osobnih podataka i njihovim pravima. Prije svega, korisnici i/ili kupci mogu se u svakom trenutku obratiti Društvu sa zahtjevom za izmjenu ili dopunu i/ili ažuriranje podataka koji se na njih odnose, kao i sa zahtjevom za očitovanje o tome u koje svrhe žele ili ne žele da se njihovi podaci obrađuju.

Za obradu osobnih podataka odgovorno je Društvo:

Natura Life d.o.o., sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, Zagreb, Gračanska cesta 91, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem Tt-19/36839-2, osobni identifikacijski broj (OIB): 58554878678.

U slučaju bilo kakvih pitanja o zaštiti osobnih podataka od strane Društva, korisnici i/ili kupci mogu nam se obratiti putem elektroničke pošte na e-mail adresu naturalife@naturalife.hr ili pisanim putem na adresu sjedišta Društva.

Pristanak

Pojedine usluge koje Društvo pruža zahtijevaju prikupljanje osobnih podataka korisnika i/ili kupaca, pri čemu se prikupljaju osnovni podaci automatski posjetom našim mrežnim (web) stranicama, web-shop portalu, pri čemu se radi o podacima koji su pridruženi mrežnim identifikatorima (adrese internetskih protokola te identifikatori kolačića, kao što su Google Analytics za praćenje interakcije korisnika i/ili kupaca).

Registracijom i/ili kupnjom u web shopu dopuštate Natura Life d.o.o. administraciju baze podataka dostavljene od strane korisnika/kupaca, te da informacije o sadržaju kupnje prikuplja i obrađuje u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Društvo se obavezuje, da će vaše osobne i ostale podatke, prikupljene u postupku registracije, štititi u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, da ih neće objavljivati trećim osobama i da će ih koristiti isključivo za potrebe ispunjenja narudžbe, ispostavljanja računa i eventualno rješavanje pritužbi i ostale potrebe komunikacije. Društvo se obvezuje da će trajno štititi vaše osobne podatke.

Za zaštitu osobnih podataka odgovorni ste i sami te se trebate pobrinuti za sigurnost korisničkog imena i lozinke.

Prikupljanje osobnih podataka

Za kupnju u web shopu ne morate se registrirati, ali preporučamo da to napravite jer ćete kao registrirani kupac na izbor imati daleko veći broj proizvoda, promocija i pogodnosti. Pri registraciji trebate upisati osobne podatke, ispostavljanje računa i dostavu.
Ako želite primati obavijesti o pogodnostima i druge marketinške informacije , molimo da označite polje ‘Slanje e-pošte(*)’.

Podaci za osobni račun pri registraciji:

Ime(*)

Prezime(*)

E-mail adresa (*) (Adresa mora biti validna kako biste mogli primiti podatke o registraciji. Na navedenu e-mail adresu primit ćete novu lozinku u slučaju da zaboravite postojeću.)

Lozinka računa (*) (lozinku smislite sami. Zbog zaštite podataka bilo bi dobro da lozinka sadrži brojke i slova.)

Ponovno unijeti lozinku(*)

Telefon(*)

Slanje e-pošte(*) (Označite ako želite primati informacije o proizvodima, akcije, novosti…)

Podaci uneseni u polje za isporuku pošiljke ne moraju biti jednaki podacima za izdavanje računa. Možete izabrati ukoliko želite koristiti iste podatke za dostavu i izdavanje računa.

Kod načina plaćanja izaberite način plaćanja:

OPCIJA virman/opća uplatnica/internet bankarstvo odnosi se na plaćanje unaprijed prijenosom sredstava na naš IBAN. Upute za plaćanje šaljemo na e-mail nakon zaprimanja narudžbe.

OPCIJA plaćanje karticama online ukoliko želite platiti narudžbu online putem sigurnog CorvusPay sučelja. Podržane kartice: MasterCard, Maestro, Visa.

Web shop automatski prikuplja neke informacije s vašeg računala. Ove informacije mogu sadržavati; vašu IP adresu, vrstu preglednika, nazive domena, vrijeme pristupa i adrese web stranica koje ste posjetili u našoj online trgovini. Prodavatelj ove podatke isključivo koristi za statistiku o korištenju online trgovine i optimizaciju stranica.

Pristup i promjena osobnih podataka

Korisnik / kupac u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim osobnim podacima po registraciji na stranici, te osobne podatke, adresu za dostavu i izdavanje računa možete uvijek promijeniti. Ukoliko želite mijenjati podatke na vašem računu, prijavite se u online trgovinu i odaberite “Moj račun”.

Korištenje osobnih podataka

Društvo prikuplja podatke u web shopu kako bi osigurao pravilno funkcioniranje trgovine i pružanje traženih usluga. Društvo može korisničke podatke koristiti za potrebe internog marketinškog istraživanja, analize i obavijesti korisnika o novostima u online trgovini, novosti vezane uz proizvode ili usluge koje nudi tvrtka Natura Life d.o.o.

Kako bi korisnik i/ili kupac mogao dobivati obavijesti koje odgovaraju njegovim željama i navikama, neophodno je da Društvo koristi određene podatke korisnika i/ili kupaca za izradu personaliziranih promidžbenih obavijesti, sve dok se korisnik i/ili kupac izrijekom ne usprotivi takvoj obradi podataka, odnosno povuče svoju ranije danu prijavu za obradu.

Pritužbe

Društvo se obvezuje poštovati postojeće zakone o zaštiti potrošača. Eventualne pritužbe korisnik/ kupac može poslati poštom na adresu: Natura Life doo, Gračanska cesta 91, 10000 Zagreb  ili e-mailom na naturalife@naturalife.hr. Prodavatelj će nastojati riješiti pritužbu u najkraćem mogućem roku i tretirati je kao povjerljivu.

Za moguće sporove nadležan je Trgovački sud u Zagrebu.

TRAŽITE BRISANJE SVOJIH PODATAKA

Ako želite da uklonimo vaše osobne podatke iz naše online baze podataka, to možete učiniti tako da nam pošaljete zahtjev za brisanje podataka e-mailom na naturalife@naturalife.hr

Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama

Društvo u trenutku plaćanja na internet stranici www.naturalife.hr, kao uvjet plaćanja proizvoda i usluga kreditnim ili debitnim karticama traži privolu Kupca za aktivaciju procesa plaćanja putem trgovačkog društva Corvus INFO d.o.o. Zagreb, Buzinski prilaz 10, pružatelja usluge procesiranja i naplate (kreditnih ili debitnih) kartica, ugovornog partnera Društva i Izvršitelja obrade osobnih podataka. U tu svrhu osobni podaci Kupca (ime i prezime Kupca, adresa Kupca, podaci s kartice Kupca) su privremeno pohranjeni kod Corvus INFO d.o.o. Zagreb, Buzinski prilaz 10, koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Kupac aktivira proces procesiranja i naplate kartica potvrdom (klikom) na link „plati“.

Društvo ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica. Upućuju se Kupci da se informiraju o obradi osobnih podataka od strane Corvus INFO d.o.o. na Internet stranici na kojoj se odvija proces plaćanja. Osobni podaci pohranjeni kod Corvus INFO d.o.o. brišu se odmah nakon što je proces procesiranja i naplate kartica završen.

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

 

 

 

SIGURNOSNI PROGRAM


 

Korištenje kolačića (cookies)

Kolačići (cookies) su male datoteke koje Vaš preglednik sprema na disk prilikom posjete naše Internet stranice. To omogućuje našoj web stranici da prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite, kako bi vam sukladno tome ponudili personalizirano iskustvo prilikom vašeg surfanja. Kolačići nisu usmjereni na špijuniranje korisnika i ne slijede sve što korisnik radi te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom, ne mogu spremiti lozinku i nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje. Informacije poput Vašeg imena ili e-mail adrese neće biti spremljene – web stranice ne mogu pristupiti vašim osobnim informacijama i datotekama na Vašem računalu.

Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga.

Odluka o dopuštanju korištenja kolačića na Internet stranici u potpunosti je vaša. Treba napomenuti da Internet stranica funkcionira optimalno samo ako je omogućeno korištenje kolačića.

Mnoge web stranice i poslužitelji koriste kolačiće. Mnogi kolačići u sebi sadrže tzv. cookie ID. Cookie ID je jedinstveni identifikator kolačića. Sadrži se od niza znakova koje web stranice i serveri mogu dodijeliti specifičnom pregledniku u kojem je kolačić pohranjen. To daje mogućnost posjećenim web stranicama i serverima da razlikuju pojedine preglednike od ostalih preglednika na kojima su drugačiji kolačići. Pojedini preglednik može se identificirati putem jedinstvenog cookie ID.

Korisnik može u bilo koje doba spriječiti smještanje kolačića putem editiranja postavki preglednika kojeg koristi, i tako može trajno onemogućiti smještanje kolačića. Nadalje, već postavljeni kolačići mogu se ukloniti u bilo koje doba putem bilo kojeg preglednika. No, ako korisnik deaktivira postavljanje kolačića u svom pregledniku, neće moći koristiti sve funkcije web stranice.

Kolačiće i druge pohranjene podatke možete u svakom trenutku izbrisati iz vašeg preglednik.

Odredbe zaštite osobnih podataka vezane za Google Analytics, Google ADwords i Facebook

Na web stranici www.naturalife.hr ugrađene su komponente Google Analytics, Google Adwords-a, Facebooka.

Google Analytics je Internet usluga prikupljanja i analize podataka o ponašanju posjetitelja na web stranici. Usluga web analitike među ostalim prikuplja podatke o web stranici s koje je korisnik došao, koje je podstranice posjetio ili kako često i koliko dugo pregledava određenu podstranicu. Web analitika se koristi za optimizaciju web stranice i kako bi se provela analiza oglašavanja na internetu.

Kako je već navedeno, korisnik može spriječiti postavljanje kolačića odgovarajućim preinakama na pregledniku u svakom trenutku. Takve preinake bi također spriječile i Google Analytics da postavi kolačić na računalnom sustavu korisnika. Također je moguće izbrisati kolačiće koji su već postavljeni putem preglednika ili nekog drugog programskog rješenja.

Više informiracija možete pronaći na:

http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.eu/

Svrha Google AdWordsa je promoviranje web stranice www.naturalife.hr putem uključivanja relevantnih oglasa na web stranicama trećih strana i na rezultatima pretraživanja Google pretraživača. Informacije prikupljene putem kolačića Google koristi kako bi izradio statistiku posjećivanja web stranice.

Kolačići koje je Google AdWords već postavio se u svakom trenutku mogu ukloniti putem preglednika ili nekog drugog računalnog programa.

Facebook je mjesto društvenog povezivanja na internetu, online zajednica koja obično dopušta korisnicima da međusobno komuniciraju u virtualnom prostoru.

Smjernice o zaštiti osobnih podataka koje je Facebook objavio na https://facebook.com/about/privacy/ pružaju informacije o prikupljanju, obradi i korištenju osobnih podataka od strane Facebooka. Također, objašnjeno je koje postavke Facebook pruža kako bi se zaštitili osobni podaci korisnika. Isto tako, na raspolaganju su razne konfiguracijske opcije kako bi se onemogućio prijenos osobnih podataka prema Facebooku. Korisnik može koristiti navedene opcije u svrhu onemogućavanja slanja osobnih podataka.

Sigurnost stranica

Naše internet stranice održavaju se redovito i nastoje se zaštititi od svakog neovlaštenog korištenja. Iako koristimo sigurnosne mjere kako bi Vaši osobni podatci bili u potpunosti zaštićeni, imajte na umu da uvijek postoji određeni rizik te da neovlaštene osobe ili aplikacije mogu zaobići sigurnosne zapreke te presresti svaku aktivnost na našim internet stranicama kako bi oštetiti i Vas i nas.

Vlasnika Stranice ne može se držati odgovornim za kriminalna djela trećih osoba ili aplikacija proizvedenih od strane trećih osoba osim ako se ne ustanovi da s njima postoji direktna veza.

ZAVRŠNE ODREDBE:

Prihvaćanjem ovih uvjeta kupnje kupac/korisnik pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora zajedno sa Općim uvjetima poslovanja i pravilima privatnosti.

Potvrdom narudžbe kupac/korisnik potvrđuje da je pročitao Opće uvijete poslovanja, Uvjete kupnje i te pravila privatnosti, da se s njima slaže te da oni čine sastavni dio Ugovora o kupnji.

Izmjene i dopune

Društvo zadržava pravo izmijeniti i dopuniti ove Uvjete u bilo kojem trenutku, bez davanja bilo kakve posebne obavijesti zainteresiranim osobama. Iz navedenog razloga preporuča se svim zainteresiranima da redovito provjeravaju sadržaj web-stranica Društva radi informiranosti oko ažurnog sadržaja ove Politike.