Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja utvrđuju uvjete prodaje proizvoda u web shopu www.naturalife.hr ili naručivanja drugim elektronskim putem (u daljnjem tekstu (“web shop”).

Vlasnik web shopa je Natura Life d.o.o.. (u daljnjem tekstu “Natura Life ili Društvo”)

Opći uvjeti sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i općeg kodeksa elektronskog poslovanja.

Uvjeti kupnje

U smislu ovih uvjeta kupnje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom web stranice www.naturalife.hr , naručuje telefonskim putem ili mailom, a plaćanje vrši na transakcijski račun (u daljnjem tekstu: web shop ili Natura Life).

Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca. Kupcem se smatra svaka osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod. Primatelj se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe kupca.

Kupnja u web shopu moguća je samo za osobe koje se nalaze u Republici Hrvatskoj.

Naručivati mogu isključivo osobe starije od 18 godina.

Natura Life akcije na proizvode vrijede samo za narudžbu do maksimalno 5 istih artikala.

Uvjet za kupnju je registracija ili kupnja pod opcijom gost, narudžba telefonskim putem ili elektronskom poštom. Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda od Natura Life.

 

Opće informacije

Naziv poduzeća: Natura Life d.o.o.

Adresa: Gračanska cesta 91, 10000 Zagreb

e-mail adresa: naturalife@naturalife.hr

Telefon: 00385 98 44 88 48

OIB: 58554878678

Matični broj: 5186706

IBAN: HR2323600001102833502

 

Elektronska komunikacija

Posjećivanjem i korištenjem Natura Life web shopa, naručivanjem telefonskim putem i elektronskom poštom, prihvaćate komunikaciju elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Ukoliko kupac ili korisnik nema e-mail adresu ili unese netočnu ili zbog tehničkih razloga ne može primati e-mail Natura Life nije dužan na drugi način pokušati obavijestiti korisnika o samoj narudžbi kao niti o eventualnim drugim detaljima vezanim uz narudžbu, dostavu, plaćanje, povrat sredstava, reklamaciju i slično.

Odabirom opcije Prijava na Newsletter dajete nam vašu suglasnost da vas elektronskim putem uključimo u naše marketinške i ostale aktivnosti.

Informacije o proizvodima

Svi podaci o proizvodima, uključujući opise, specifikacije, fotografije i cijene, prikazani su u najboljoj namjeri te kako bi što vjernije oslikale proizvod kupcu. Podaci o proizvodima podložni su tehničkim i tipografskim pogreškama i internetskim bugovima. U slučaju očiglednih neispravnosti podataka, online trgovina zadržava pravo raskida ugovora.

Fotografije proizvoda su informativne prirode te ne moraju odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, što se posebno odnosi na razlike u percepciji boje kupaca i postavki monitora.

Cijene vrijede za sve korisnike online trgovine. Cijene su navedene u kunama i uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV), osim ako nije drugačije navedeno.

Cijene iz online trgovine vrijede isključivo za online trgovinu; isto se odnosi na akcije i akcijske cijene. U slučaju tehničke pogreške, u vrijeme slanja narudžbe radnim danom, kupca ćemo obavijestiti o pogrešci u roku od 24 sata.

U slučaju tehničke pogreške, u vrijeme slanja narudžbe subotom, nedjeljom i praznicima, kupca ćemo obavijestiti o pogrešci najkasnije sljedećeg radnog dana.

Valjanost narudžbe/Sklapanje ugovora

Narudžba se smatra zaprimljenom:

U slučaju plaćanja e-bankingom ili općom uplatnicom – u trenutku kada www.naturalife.hr elektroničkim putem zaprimi narudžbu.

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, Natura Life će elektronskim putem u obliku e-mail-a obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen.

U slučaju plaćanja e-bankingom ili općom uplatom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Natura Life zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu Natura Life će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ te o roku u kojem je proizvod dobavljiv.

Naručeni proizvod, ovisno o tome da li je dostupan na skladištu, prodavatelj isporučuje u najkraćem mogućem roku.

Zadržavamo pravo da ne pošaljemo narudžbe s neispravnim/nepotpunim kontakt-podacima, kao i narudžbe s e-mailom/telefonom na koji nitko ne odgovara.

Načini plaćanja

Kod načina plaćanja izaberite način plaćanja:

OPCIJA virman/opća uplatnica/internet bankarstvo odnosi se na plaćanje unaprijed prijenosom sredstava na naš transakcijski račun. Upute za plaćanje šaljemo na e-mail nakon zaprimanja narudžbe.

 

Plaćanje predračunom

Pri zaprimanju narudžbe (web shop, telefonski ili mailom), na vašu e-mail adresu šaljemo predračun. Proizvode šaljemo u roku 24 sata nakon zaprimanja uplate na naš transakcijski račun. Ukoliko predračun nije plaćen u roku 7 dana, narudžba se stornira.

U slučaju predračunskog plaćanja, koristite sljedeće podatke:

Natura Life d.o.o.
Gračanska cesta 91, 10000 Zagreb
Žiro račun otvoren u Zagrebačkoj banci
IBAN: HR2323600001102833502

Povrati, zamjene i raskid Ugovora

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, čl.72., st.1, kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora, ne navodeći razloge za to, u roku od 14 dana od dana primitka naručenih proizvoda.

Kako bi ostvario pravo na raskid ugovora, kupac je dužan o svojoj namjeri pismeno obavijestiti Natura Life, te vratiti naručene proizvode o svom trošku. Vraćeni proizvodi moraju biti u dobrom stanju, neotvoreni, nekorišteni i u originalnoj ambalaži.

Pismenu obavijest o namjeri jednostranog raskida ugovora kupac može poslati:

– poštom na adresu: Natura Life doo, Gračanska cesta 91, 10000 Zagreb

– e-mailom na adresu: naturalife@naturalife.hr

U slučaju jednostranog raskida ugovora od strane kupca, Natura Life je dužan izvršiti povrat uplaćenoga novca, u roku 14 dana od dana primitka vraćenih proizvoda.

U slučaju pogrešno isporučenih ili neispravnih proizvoda, kupac ima pravo na zamjenu ili povrat. Kako bi ostvario pravo na zamjenu ili povrat proizvoda kupac je dužan u roku od 8 dana od dana zaprimanja proizvoda, obavijestiti Natura Life putem telefona ili elektronske pošte, te dogovoriti preuzimanje i zamjenu pogrešno isporučenih ili neispravnih proizvoda.

Troškove povrata i/ili zamjene pogrešno isporučenih ili neispravnih proizvoda snosi Natura Life. Vraćeni proizvodi moraju biti u dobrom stanju, neotvoreni, nekorišteni i u originalnoj ambalaži.

U slučaju pogreške, o kojoj je Natura Life pravovremeno i pravilno obaviješteno, kupac od Natura Life može zahtijevati da u roku od 14 dana od dana obavijesti o pogrešci i povrata proizvoda, izvrši povrat uplaćenog iznosa ili proizvode zamjeni za nove.

U slučaju da, pri preuzimanju proizvoda, kupac ustanovi da je paket fizički oštećen ili pokazuje znakove otvaranja, kupac treba odbiti preuzimanje paketa.

NE ODOBRAVAMO POVRATE KORIŠTENIH A ISPRAVNIH PROIZVODA.

Dostava

Proizvode naručene u web shopu dostavlja:

dostavna služba Hrvatske pošte na adresu dostave;

proizvode je moguće preuzeti radnim danom, od ponedjeljka do srijede, od 09-17h na adresi sjedišta Natura Life, Gračanska cesta 91 10 000 Zagreb, uz dodatnu telefonsku najavu o preuzimanju.

NAPOMENA: proizvode je moguće platiti isključivo transakcijskim putem, bez gotovinskih plaćanja.

Naručene proizvode, koji su na zalihi, šaljemo idući radni dan od dana naručivanja. Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu Natura Life će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ te o roku u kojem je proizvod dobavljiv ili na njegov zahtjev izvršiti povrat uplate.

Naručene proizvode ne šaljemo subotom, nedjeljom i praznicima.

Podaci uneseni u polje za isporuku pošiljke ne moraju biti jednaki podacima za izdavanje računa. Možete izabrati ukoliko želite koristiti iste podatke za dostavu i izdavanje računa.

U slučaju da na navedenoj adresi nema nikoga u vrijeme dostave, dostavna služba ostavit će obavijest o prispijeću pošiljke, te poštanskom uredu u kojem se paketa može preuzeti u roku 5 radnih dana od dana primitka obavijesti.

Troškove slanja i pakiranja snosi kupac, osim za narudžbe vrijednosti iznad 400,00 kn.

Troškovi slanja iznose:

0,00 € (besplatno) za narudžbe iznad 50,00€ vrijednosti

5,18€ (39,00kn) za narudžbe ispod 50,00€ vrijednosti

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti, Natura Life ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova iz cjenika dostave (uključuju troškove povrata i ostale zavisne troškove).