ŽELITE SE ODRŽATI FIZIČKI AKTIVNIM I POKRETNIM

Danas svaka četvrta osoba pati od problema sa zglobovima i broj se stalno povećava. Glavni uzrok je trošenje zglobne hrskavice uzrokovano godinama, prekomjernim vježbanjem i stresom na zglobovima. Ali postoji pomoć za one kojima je potrebna zajednička podrška.

Razvijen od strane GELITA, FORTIGEL® je inovativni sastojak za regeneraciju zglobne hrskavice. Kolageni protein čini gotovo 70% mase hrskavice. Optimizirani specifični kolagenski peptidi FORTIGEL®-a dokazano aktiviraju rast nove hrskavice stimulirajući stanice pomažu u ublažavanju nelagode u zglobovima i čine zglobove glatkim i pokretljivim. Održavajući ljude tjelesno aktivnima i pokretnima, FORTIGEL® može poboljšati kvalitetu života.

FORTIGEL® potiče rast tkiva hrskavice

Učinkovitost FORTIGEL®-a znanstveno je dokazana u brojnim studijama. Prema objavljenim istraživanjima, oralno primijenjen FORTIGEL® se apsorbira u crijevima i akumulira u hrskavici. Oralno uzimanje FORTIGEL®-a potiče statistički značajno povećanje metabolizma tkiva hrskavice.

Studija Penn State Sveučilišta potvrđuje poboljšanje mobilnosti uz FORTIGEL®

Na Sveučilištu Penn State (SAD, 2008.) angažirano je 147 sportaša koji su iskusili bolove u zglobovima povezanim s aktivnostima. Ti sportaši (prosječne dobi 20,1 godina) podijeljeni su u jednu skupinu koja je uzimala FORTIGEL® kao dodatak prehrani i kontrolnu skupinu koja je uzimala placebo tijekom 24 tjedna. Ozbiljnost simptoma diagnosticirani su od strane liječnika i sudionika studije vizualnom analognom skalom.

U ovoj prospektivnoj, randomiziranoj, dvostruko slijepoj, placebom kontroliranoj studiji, bilo je zanimljivo promatrati statistički značajnu razliku u percepciji boli između liječenih i kontrolnih skupina. Pri korištenju alternativnih terapija kao što su hidroterapija, masaža i oblozi s ledom i toplinom, postojala je jasna razlika između tretmana i placebo skupine u korist skupine FORTIGEL®. Ovo je bilo prvo ispitivanje koje je pokazalo poboljšanje bolova u zglobovima kod zdravih sportaša tretirani FORTIGEL®-om.
Ukratko, studije potvrđuju da uzimanje FORTIGEL® rezultira poboljšanjem pokretljivosti kod zdravih osoba.

Timothy E. McAlindon, MD, MPH šef odjela za reumatologiju; Profesor, Medicinskkog fakulteta Sveučilišta Tufts, dokazuje dugotrajan učinak FORTIGEL®-a

U studiji koju su McAlindon i suradnici objavili u ožujku 2011., istražen je dugoročni učinak konzumiranja FORTIGEL® na sastav hijalinske hrskavice u osoba s ranim osteoartritisom koljena. Ova prospektivna, randomizirana, dvostruko slijepa, placebom kontrolirana pilot studija provedena je u Medicinskom centru Tufts u suradnji sa Sveučilištem Harvard.

Upotrijebljena je posebna vrsta magnetske rezonancije (dGEMRIC) kako bi se vizualizirale strukturne promjene u tkivu hrskavice pojedinih sudionika istraživanja. Ukupno je 30 ispitanika randomizirano u jednu skupinu koja je primala 10 g FORTIGEL® dnevno tijekom 48 tjedana i kontrolnu skupinu koja je primala placebo. Urađena su tri MR skeniranja koljena na svakom subjektu, jedan na početku, jedan u 24. tjednu, a konačni snimak u 48. tjednu.

Analiza snimka hrskavice otkrila je statistički značajno povećanje gustoće proteoglikana u medijalnim i lateralnim tibijalnim regijama ispitanika liječenih FORTIGEL® u usporedbi s placebo skupinom. Rezultati pokazuju da oralna suplementacija FORTIGEL® ima izravan utjecaj na ljudsko hrskavično tkivo. To potvrđuje prethodne eksperimentalne podatke i jasno pokazuje da specifični oralno davani kolagenski peptidi mogu utjecati na regeneraciju tkiva hrskavice. Može se pretpostaviti da ovaj opaženi učinak nije ograničen samo na patofiziološka stanja, kao što pokazuju dodatne kliničke studije.
• Poticanje stvaranja koštanog matriksa

Sveučilište u Freiburgu, Njemačka potvrđuje poboljšanje mobilnosti kod mladih odraslih osoba

Namjera monocentričnog, placebom kontroliranog, randomiziranog, dvostruko slijepog, promatračkog ispitivanja na 160 subjekata na Institutu za sport i sportske znanosti Sveučilišta u Freiburgu, Njemačka bila je istražiti učinak oralno primijenjenih bioaktivnih kolagenskih peptida (BCP®) na mladim odraslim osobama koje pate od dijagnosticirane boli u zglobu koljena povezana s aktivnošću. U studiji je dnevna doza od 5 g FORTIGEL®-a ili placeba primijenjena oralno tijekom 12 tjedana. Nakon 3, 6 i 12 tjedana promjene u boli, ukočenosti i fizičkoj funkciji procijenjene su u skupini koja je primala FORTIGEL® korištenjem indeksa indeksa Sveučilišta Western Ontario i McMaster (WOMAC)4.

Rezultati studije jasno pokazuju učinkovitost dnevnog unosa od 5 g FORTIGEL®-a u liječenju gon- i koksartritisa. Nakon samo 3 tjedna oralne primjene proizvoda moglo se primijetiti statistički značajno poboljšanje boli, ukočenosti i fizičke funkcije. Štoviše, ovaj pozitivan učinak FORTIGEL®-a se zadržao i bio je još izraženiji nakon 6 i 12 tjedana liječenja.
Istovremeno su znatno smanjeni sekundarni tretmani poput masaže i fizioterapije. Povećana pokretljivost bila je popraćena statistički značajno smanjenjem ukočenosti i jasnim ublažavanjem boli. U više od 40 % svih bolesnika postignuto je potpuno smanjenje boli, a u 70 % se pokazao pozitivan učinak terapije. Stoga je FORTIGEL® učinkovit terapijski pristup za one koji pate od bolesti koljena i kuka.

FORTIGEL® za Očuvanje kvalitete života kada se govori o mobilnosti i pokretljivosti
Na temelju prikazanih podataka može se zaključiti da oralna primjena FORTIGEL® ima povoljan učinak na hrskavično tkivo. Posljedično, suplementacija FORTIGEL® peptidima može pridonijeti održavanju zdravlja zglobova i može pomoći u očuvanju mobilnosti i kvalitete života.

Kako odabrati najbolji BIOAKTIVNI KOLAGEN za hrskavicu?

Komentari su onemogućeni